Hoe ben ik kerkelijk werker geworden?

Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle. In mijn studietijd had het de benaming `Reformatorische Hogeschool Zwolle´.

Hier heb ik de 4 jarige deeltijdopleiding theologie gevolgd. Na drie studiejaren moet je een keus maken. Je kiest voor de richting onderwijs of voor het pastoraat. Mijn voorkeur ging uit voor het werken als pastoraal / kerkelijk werker. Dit betekende dat je naast een stage in het geven van catechisatie ook stage loopt in een kerkelijke gemeente. Zo leer je ervaring op te doen in de praktijk van het pastoraal werk. Een boeiende tijd waarbij ik veel steun heb gekregen van ds Kronenberg en ds Soeters in de gemeente van Leeuwarden. Na vier studiejaren mocht ik al vrij snel mijn diploma in ontvangst nemen en een baan aanvaarden.

Sparrewei 27

9298 RR

Kollumerzwaag

0511-441281

sjoukevandermeulen@hotmail.com

 

 

 

Sjouke van der Meulen

Sjouke van der Meulen

Kerkelijk werker

 

 

Sjouke van der Meulen

 

Om te beginnen wil ik graag iets vermelden over mijn thuissituatie.  Zelf ben ik 50 jaar. Naast mijn baan in de verpleging binnen Thuiszorg het Friese land, werk ik 16 uur per week als kerkelijk werker in Drachten.

             Getrouwd met Anja Bouma uit Drachten. Als bejaardenhelpende werkt ze drie ochtenden per week bij dezelfde thuiszorg. Uit Gods hand mochten we drie kinderen krijgen. Onze oudste zoon Michaël studeert in Velp. Zijn studierichting is ´Tuin– en landschapinrichting.` Onze tweede zoon Nathan  volgt een opleiding bij defensie.  De opleiding is gestart op 17 september  2007  Onze dochter Samantha zit in Havo 4 te Buitenpost. Zij wil graag gaan werken bij de politie.

 

 

        Sjouke v.d

        Meulen

Wie is Sjouke van der Meulen?

Thuis